Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Εργασιακή Επιτροπή, ανακοίνωση για απολύσεις στον Πήγασο, 5/7/2011

Ανακοίνωση της Εργασιακής Επιτροπής του ΔΟΛ για τις απολύσεις στον Πήγασο:

Όχι στις απολύσεις στον Πήγασο, 4/7/2011

Όχι στις απολύσεις του αντιπροέδρου της ΕΙΗΕΑ -και αλλού!

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Οι συνάδελφοί μας στον Πήγασο υφίστανται, εν μέσω καλοκαιριού, ένα σχέδιο εξόντωσης κάθε ανεξάρτητης φωνής εργαζομένου. Ξεκίνησε από το Έθνος με την Πόπη Χριστοδουλίδου, συνεχίστηκε με τη Βούλα Βονάτσου και τον Κώστα Τομαρά και, χθες, ήταν η σειρά των συναδέλφων της Ημερησίας, Κώστα Σαρρή και Σόνιας Χαϊμαντά να κληθούν για απόλυση.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο εργοδότης προφασίστηκε «οικονομικούς λόγους», όπως «αποδοτικότητες» ή «παραγωγικότητες», αλλά αυτό δεν ξεγελάει κανέναν: όχι μόνο η Πόπη, η Βούλα, ο Κώστας, αλλά και οι τελευταίοι της Ημερησίας τόλμησαν να έχουν γνώμη -που δεν αρέσει στα αφεντικά μας. Ο Κώστας Σαρρής ήταν σύνεδρος στο τελευταίο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ και η Σόνια Χαιμαντά ήταν επίσης υποψήφια στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών (ΕΙΗΕΑ), φιλοδοξώντας φαίνεται να ανοίξει το δρόμο για όλη την εργοδοσία του κλάδου, συνεχίζει το έργο της πολιτικής «εκκαθάρισης», ώστε να μπορέσει κατόπιν -ελπίζει- χωρίς αντιστάσεις να κλιμακώσει μαζικά το σπάσιμο κάθε συλλογικής δράσης, με ατομικές συμβάσεις (και μειώσεις μισθών), με ελαστικοποίηση, απολύσεις και εργολαβίες. Δυστυχώς σε αυτό δεν έχει την αποκλειστικότητα -όπως το αποδεικνύει και η Ελευθεροτυπία, που βάλθηκε να απολύσει τον Β.Παπαχρήστο, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΠΤΥΜ, της ομοσπονδίας των διοικητικών, την ίδια ώρα που και σε άλλα μαγαζιά οι απολύσεις πέφτουν βροχή -βλέπε π.χ. Flash.

Εμείς οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας του Πήγασου και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους βοηθήσουμε να νικήσουν. Ακόμα περισσότερο που θεωρούμε ότι ο δικός μας εργοδότης, ως πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών, έχει ευθύνη για αυτό τον εκφυλισμό των σχέσεων σε όλον τον κλάδο, ιδιαίτερα όταν αυτός διενεργείται με την πρωτοπορία του αντιπροέδρου του.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

 

Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ

4/7/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου