Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Επιστολή σε ΕΣΗΕΑ, 17/7/2011


ta2esiea_on_vima_170711.pdf Download this file
Κοινοποίηση στο σωματείο μας της επιστολής με σύγκληση Γενικής Συνέλευσης.
Από: Τάσο Αναστασιάδη, εκπρόσωπο Βήματος στο μεικτό της ΕΣΗΕΑ
Προς: ΔΣ ΕΣΗΕΑ
Κοιν/ση: ΔΣ ΠΟΕΣΥ
Θέμα: Κατάσταση ΔΟΛ, Γενική Συνέλευση στο Βήμα και συγκρότηση ΔΣ ΕΣΗΕΑ
Ημερομηνία: 17/7/2011
Συνάδελφοι,
Σας επισυνάπτω την επιστολή που έστειλα στους συναδέλφους μου με την ενημέρωση και τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, τα οποία είναι και εύγλωττα και δεν τα επαναλαμβάνω.
Οφείλω, ωστόσο, να σας επισημάνω ότι προφανώς δεν αφορούν μόνο τον ΔΟΛ ούτε τις δικές του ιδιομορφίες, όσο και σημαντικός να είναι ο οργανισμός στο τοπίο των ελληνικών media. Υπάρχει ταυτόχρονη, αν όχι συνδυασμένη, επίθεση ενάντια στην εργασία σε όλα τα βασικά (αλλά ασφαλώς και στα λιγότερο σημαντικά) μαγαζιά: πέραν του ΔΟΛ, μόνο τις τελευταίες μέρες ξέρουμε τις απολύσεις στον όμιλο Αλαφούζου, στην Ελευθεροτυπία και, βέβαια, στον Πήγασο, όπου πέραν των απολύσεων επιβάλλονται και ατομικές συμβάσεις, -για να μείνουμε μόνο στα μεγάλα συγκροτήματα εφημερίδων.
Ακόμα και αν δεν υπάρχει “συντονισμένο σχέδιο” από τους ιδιοκτήτες, η ανταγωνιστική πραγματικότητα της κρίσης καταλήγει στο ίδιο. Και ακόμα χειρότερα, γιατί διαβρώνει ακόμα και το εσωτερικό του συλλογικού εργαζόμενου, προωθώντας τα κανιβαλικά χαρακτηριστικά της ατομικής επιβίωσης, που θα συμπαρασύρουν τελικά το σύνολο του κλάδου (για να μην μιλήσω για το προϊόν του).
Σε αυτό δεν μπορεί να υπάρξει αντίσταση παρά μονάχα γύρω από την υπεράσπιση της συλλογικής μας οντότητας απέναντι στη λογική του κεφαλαίου και, κυρίως, την υπεράσπιση της συλλογικής μας διαπραγμάτευσης, δηλαδή της σύμβασης.
Από αυτή την άποψη έχετε ιδιαίτερη ευθύνη. Δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος των εκδοτών να λέει (και δικαίως) ότι με ποιόν να συζητήσει, αφού εσείς δεν καταφέρνετε καν να “συγκροτηθείτε σε σώμα”.
Συνάδελφοι, επείγει να αναλάβετε τις ευθύνες σας, να συγκροτηθείτε και να μας αντιπροσωπεύσετε. Αυτή είναι η ελάχιστη προϋπόθεση για να έχει νόημα η υπεράσπιση της συλλογικής μας οντότητας, πέρα από το κάθε ξεχωριστό μαγαζί και για να αντιμετωπιστούν οι εργοδοτικές πιέσεις στο εσωτερικό του!
Συναδελφικά,
Τάσος Αναστασιάδης
εκπρόσωπος Βήματος στο μεικτό της ΕΣΗΕΑ
17/7/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου