Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

48-ωρη απεργία στον Πήγασο για να σταματήσει η τρομοκρατία, 11/6/2011

Συνάδελφοι,
Δευτέρα και Τρίτη, 13 & 14 Ιουνίου, κηρύχτηκε 48-ωρη απεργία σε όλα τα έντυπα του συγκροτήματος Μπόμπολα, καθώς ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών επιτέθηκε κατά των εργαζομένων με ιδιαίτερα άγριο και συμβολικό τρόπο, απολύοντας αναίτια τη συναδέλφισσα Πόπη Χριστοδουλίδου.
  • Παραθέτω πιο κάτω τα σχετικά υλικά, επισημαίνοντας ότι, απαντώντας στην έκκληση των συναδέλφων του Πήγασου (βλ. Ψήφισμα της ΓΣ) την Παρασκευή μετέφερα επί τόπου τη δική μας συμπαράσταση.
  • Δεύτερον, επίσης επισημαίνω ότι και τις δύο μέρες οι συνάδελφοι θα χρειαστούν ενίσχυση για την περιφρούρηση της απεργίας τους.
  • Κατά τρίτον, είμαι αναγκασμένος να επισημάνω ότι οι συνάδελφοι του Πήγασου βλέπουν τον αντιπρόεδρο της ΕΙΗΕΑ να εφαρμόζει πρακτικές χειραγώγησης της Δικαιοσύνης που δυστυχώς είχαν χρησιμοποιηθεί το φθινόπωρο σε εμάς. Και, ναι μεν, εμείς οι εργαζόμενοι συντάκτες στον ΔΟΛ είχαμε διαμαρτυρηθεί για τις πρακτικές αυτές της εργοδοσίας, όμως το γεγονός ότι κανείς δεν συγκινήθηκε για να τις σταματήσει (ούτε το κράτος, που υποτίθεται π.χ. ότι ελέγχει την αξιοπιστία των ανακοινώσεων των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιρειών, ούτε τα πειθαρχικά της ΕΣΗΕΑ, που υποτίθεται ότι ελέγχουν τη δημοσιογραφική δεοντολογία), έδωσε το ΟΚ στον Πήγασο σήμερα να προβαίνει στις ίδιες παρανομίες τρομοκράτησης των εργαζομένων και της κοινωνίας.
  • Τέλος, επίσης φαίνεται ότι ο Πήγασος απέναντι στην αντίδραση των εργαζομένων ανέσυρε επίσης μια πρακτική που δεν μας είναι καθόλου άγνωστη: τον εκβιασμό “να κλείσει την καθημερινή Ημερησία”. Τα ρεπορτάζ σήμερα (και οι σχετικές εμπειρίες αλλού!) λένε ότι το κλείσιμο μιας εφημερίδας αποφασίζεται με κριτήρια επιχειρηματικά, αλλά ότι πέφτει καλά για τον κάθε επιχειρηματία να προσπαθήσει να ενοχοποιήσει τους ίδιους τους εργαζομένους του!

Συναδελφικά
Τάσος Αναστασιάδης
εκπρόσωπος Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ



Επιστολή προς όλους τους εργαζόμενους στις εταιρίες του ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ έστειλε χθες η εταιρία υποστηρίζοντας πως η 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΑ είναι παράνομη!! Έκπληκτοι οι εργαζόμενοι, σχολίαζαν πως μόνο αρμόδιος να κρίνει και να χαρακτηρίσει ως παράνομη ή μη μια απεργία, σε μια χώρα που έχει πολίτευμα τη Δημοκρατία, είναι η Δικαιοσύνη και όχι η νομική υπηρεσία κάποιας εταιρίας. Ως εκ τούτου θεώρησαν πως η εταιρία επιχειρεί με αυτή την ανακοίνωση να προκαταλάβει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
Όπως παρατηρούν οι συνάδελφοι του Έθνους, δια της εκπροσώπου τους:
Με την ανακοίνωση αυτή του Πήγασου περί παράνομης απεργίας, ο αντιπρόεδρος της ΕΙΗΕΑ φαίνεται να πήρε την τεχνογνωσία από τον Πρόεδρο της ΕΙΗΕΑ, δηλαδή τον ΔΟΛ, που στις 9/10/2010 χαρακτήρισε παράνομη μια απεργία που ποτέ δεν κηρύχτηκε παράνομη!

Δείτε τα σχετικά link




12 Ιουνίου 2011
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κήρυξε 48ωρη απεργία στα έντυπα και τις ιστοσελίδες του Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ (ΕΘΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, GOAL), από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 13 Ιουνίου έως και τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 15 Ιουνίου 2011, απαιτώντας την ανάκληση της απειλής απόλυσης της συναδέλφου Πόπης Χριστοδουλίδου.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει ότι η απειλή απόλυσης της Πόπης Χριστοδουλίδου είναι αντισυνδικαλιστική (αφού η συνάδελφος ήταν επί χρόνια συνδικαλιστικός εκπρόσωπος στο «ΕΘΝΟΣ» και εξακολουθεί να αποτελεί «σημαία» των σωματείων μας στον Όμιλο…) και ιδιαιτέρως προκλητική ενέργεια, αφού ως δικαιολογία προβάλλεται η «παραγωγικότητα» μιας συναδέλφου που έφαγε τη ζωή της στο ρεπορτάζ για τη συγκεκριμένη εφημερίδα…
Με την απόπειρα απόλυσης της Πόπης Χριστοδουλίδου ο Όμιλος ΠΗΓΑΣΟΣ αποδεικνύει ότι δεν ενδιαφέρεται για την τύχη των ανθρώπων που δούλεψαν σκληρά για την ανάπτυξή του, ενώ ταυτόχρονα στέλνει «μήνυμα» ότι θα προσπαθήσει να τσακίσει κάθε φωνή αντίστασης για να επιβάλει μια δραματική υποβάθμιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους ιδιοκτήτες του Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ –έστω και την τελευταία στιγμή– να ανακαλέσουν την απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου για να αποφευχθεί μια μεγάλη σύγκρουση στο χώρο, μέσα σε συνθήκες απολύτως κρίσιμες.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ




48ωρη απεργία κήρυξε και η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, ζητώντας την ανάκληση της απόλυσης της Πόπης Χριστοδουλίδου.



10 Ιουνίου 2011
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτυρόμενο για την επιχειρούμενη παράνομη και καταχρηστική απόλυση της συναδέλφου Πόπης Χριστοδουλίδου, μετά τη μακρόχρονη προσφορά της στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, στη σημερινή του συνεδρίαση με μυστική ψηφοφορία, κατ’ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή της Γενικής Συνέλευσης, αποφάσισε την κήρυξη 5ωρης στάσης εργασίας των συντακτών, που εργάζονται στις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, GOAL , στο ραδιόφωνο και στις ιστοσελίδες του Ομίλου από τις 15.00 έως τις 20.00 της Παρασκευής 10 Ιουνίου 2011,
Ζητώντας
  • Να μην πραγματοποιηθεί η απόλυση της συναδέλφου Πόπης Χριστοδουλίδου

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011
Εμείς οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στον ΠΗΓΑΣΟ ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου Πόπης Χριστοδουλίδου.
Πιστεύουμε ότι η απόλυσή της είναι εκδικητική γιατί η συνάδελφος εκτός του ότι έχει τη συνδικαλιστική ιδιότητα έχοντας εκλεγεί στα όργανα της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, διατύπωνε ελεύθερα τις απόψεις της στις γενικές μας συνελεύσεις και προασπιζόταν τα εργασιακά μας δικαιώματα. Η επιχειρούμενη απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου είναι άγρια και ευθεία εργοδοτική επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους, και έχει σχέση με τις ατομικές συμβάσεις που θέλει η επιχείρηση να μας υποχρεώσει να υπογράψουμε.
Στη ανοιχτή διαρκή Γενική Συνέλευση που έγινε στο κτίριο και μεταφέρθηκε στο προαύλιο του κτιρίου δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο. Καλούμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να αποφασίσει άμεσα απεργιακή κινητοποίηση, μέχρι να ανακληθεί η επιχειρούμενη απόλυση της συναδέλφου.
Καλούμε επίσης τους συναδέλφους από όλα τα άλλα Μέσα Ενημέρωσης να έρθουν άμεσα στον Πήγασο, γιατί αν περάσει η απόλυση και οι ατομικές συμβάσεις στο ΕΘΝΟΣ, -τις οποίες έχουμε αρνηθεί- θα περάσουν στη συνέχεια σε όλο τον κλάδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου