Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ενημέρωση για Πήγασο και για συγκρότηση ΔΣ

Ενημέρωση για Πήγασο και για συγκρότηση ΔΣ
31/5/2011

Συνάδελφοι,
Σας κοινοποιώ την επιστολή των εκπροσώπων εργαζομένων του Πήγασου, που ζητάν κινητοποίηση για να επιταχυνθεί η συγκρότηση του ΔΣ και να μην αφήσουμε την εργοδοσία να εκμεταλλευτεί συνδικαλιστικά «κενά».
Οι συνάδελφοι του Πήγασου ζητούν από όλους τους συναδέλφους δημοσιογράφους να συγκεντρωθούν το μεσημέρι της Τετάρτης 1/6/2011 στην ΕΣΗΕΑ, όπου συγκαλείται για συγκρότηση το νέο ΔΣ.

Τάσος Αναστασιάδης
Εκπρόσωπος εργαζομένων Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ

Η επιστολή των τριών εκπροσώπων στο μεικτό συμβούλιο από το συγκρότημα του Πήγασου

Προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον όμιλο “ΠΗΓΑΣΟΣ”, και επείγει η άμεση αντιμετώπιση τους από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Πριν δέκα περίπου ημέρες, ο εργοδότης πίεσε να υπογραφούν ατομικές συμβάσεις από όλο το προσωπικό, κάτι στο οποίο αντιτάχθηκαν σθεναρά οι συνάδελφοι και με ψηφίσματα των γενικών συνελεύσεων. Δηλώσαμε με σαφήνεια ότι δεν επιθυμούμε την υπογραφή ατομικών συμβάσεων οι οποίες στρέφονται ευθέως κατά των δικαιωμάτων μας, και επιθυμούμε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ ΕΣΗΕΑ και ΕΙΗΕΑ.

Ο εκδότης στις διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν, σε επικοινωνία του με το απελθόν ΔΣ. δήλωσε ότι αφήνει περιθώριο εκλογής του νέου ΔΣ την Ένωσή μας προκειμένου να υπογράψει με αυτό ΣΣΕ, στις 30 Μαϊου.

Επειδή η ημερομηνία που έχει δοθεί από την πλευρά του εργοδότη είναι σήμερα, καταλαβαίνετε ότι είναι ανάγκη άμεσης επικοινωνίας με την ΕΙΗΕΑ και ενημέρωσή μας για το τι συμβαίνει ως προς την επίλυση του θέματος.

Επιπλέον ζητάμε επίσης άμεση ενημέρωση από τη νομική υπηρεσία για το αποτέλεσμα της προσφυγής της ΕΣΗΕΑ στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου καταγγέλθηκε η παραβίαση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και η μη τήρηση της ΣΣΕ.

Οι εκπρόσωποι των συντακτών στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

ΕΘΝΟΣ και ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Ιωάννα Ηλιάδη

GOAL NEWS
Σωτήρης Τριανταφύλλου

SENTRA FM
Νίκος Ζαμπάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου