Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ενημέρωση: Γενική Συνέλευση “‘Εθνους” για μειώσεις μισθών και ατομικές συμβάσεις, 17/5/2011

Προς: Συναδέλφους μου στο Βήμα
Από: Τάσο Αναστασιάδη, εκπρόσωπο Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ
Θέμα:
Ενημέρωση από “Έθνος”
Ημ./νία: 17/5/2011Συνάδελφοι,
Σας επισυνάπτω την απόφαση της σημερινής Γενικής Συνέλευσης των συναδέλφων μας του “Εθνους” απέναντι στον εκβιασμό του εργοδότη τους να υπογράψουν μειώσεις μισθών 10% -αλλιώς θα απέλυε 100 ανθρώπους.
Επισημαίνω επίσης ότι η εργοδοτική αυτή προσπάθεια έχει σχέση και μαζί μας, όχι μόνο γιατί ο εργοδότης του Έθνους είναι αντιπρόεδρος της ΕΙΗΕΑ (και ο δικός μας ο πρόεδρός της), αλλά και γιατί συνοδεύτηκε με τη “διαβεβαίωση” ότι τις επόμενες μέρες (τη “Δευτέρα”) και ο ΔΟΛ θα προχωρούσε σε μειώσεις μισθοδοσίας και μάλιστα μεγαλύτερες (“15%”). Αυτή ήταν, άλλωστε, απ'ό,τι φαίνεται και η πηγή της ίδιας πληροφορίας που κυκλοφόρησε σε διάφορα blogs.
Ανεξάρτητα από την αξιοπιστία της πληροφορίας αυτής, οι συνάδελφοι στο Έθνος έκριναν ότι έπρεπε να παραστούν και εκπρόσωποι από τον ΔΟΛ και, για αυτό, κλήθηκα και ήμουν παρών στη συνέλευσή τους, την οποία και χαιρέτισα συναδελφικά.

Σας ευχαριστώ
Τάσος Αναστασιάδης
εκπρόσωπος Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ


Ανακοίνωση  εργαζομένων “‘Εθνους” & “Έθνους Κυριακής”
Εμείς, οι συντάκτες της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ και ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ στην έκτακτη συνέλευσή μας σήμερα αποφασίσαμε ότι:
  1. Δηλώνουμε ότι δεν υπογράφουμε σε καμία περίπτωση ατομικές συμβάσεις εργασίας.
  2. Ζητάμε από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στην πρώτη συνεδρίασή του να πάρει ανάλογη απόφαση, ξεκάθαρη, η οποία να κοινοποιηθεί στον εκδότη μας και στην ΕΙΕΑ.
  3. Δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε έμπρακτα ακόμα και με την παρουσία μας αν χρειαστεί όσους συναδέλφους εκβιαστούν ή απειληθούν με απόλυση για να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας. Ζητάμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να λάβει ξεκάθαρη ξεκάθαρη απόφαση για το θέμα.
  4. Διαπραγματευόμαστε μόνο συλλογικά, μέσω της ΕΣΗΕΑ την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  5. Θέλουμε πλήρη εφαρμογή της ισχύουσας ΣΣΕ, η οποία επιχειρείται να καταστρατηγηθεί μονομερώς από την εργοδοσία (με την περικοπή των κυριακάτικων, την μη καταβολή του επιδόματος προϋπηρεσίας, την περικοπή των κλιμακίων κλπ).
17/5/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου