Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ενημέρωση για ΒήμαFM, 18/1/2011

18/1/2011
Συνάδελφοι,
Σας επισυνάπτω σημερινή ενημέρωση του συναδέλφου και εκπροσώπου των εργαζομένων στο Βήμα FM στην ΕΣΗΕΑ, Παναγιώτη Δρίβα.
Τάσος Αναστασιάδης
Εκπρόσωπος εργαζομένων Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Μετά τα όσα συνέβησαν και την επίσημη ενημέρωση από τον Γενικό Διευθυντή του σταθμού Γιάννη Πολίτη, ο οποίος με κάλεσε στο γραφείο του και μου ανακοίνωσε ότι ο σταθμός στο τέλος του μήνα αλλάζει χαρακτήρα και ο ίδιος αποχωρεί από τη θέση του Διευθυντή, προχώρησα στις εξής κινήσεις:
  • Καταρχάς ενημέρωσα όλους τους συναδέλφους για τις εξελίξεις
  • Ενημέρωσα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που συνεδρίαζε εκείνη την ώρα, ζητώντας να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη ώστε να έχουμε μια ξεκάθαρη απάντηση για το τι σημαίνει αυτή η απόφαση και τις επιπτώσεις που θα έχει για τους εργαζόμενους.
  • Επικοινώνησα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Σταθμό στα υπόλοιπα Σωματεία (ΕΤΕΡ, ΕΠΗΕΑ) ώστε να υπάρξει συνολικός συντονισμός
  • Ενημέρωσα την εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ, η οποία αποφάσισε άμεσα να τεθούυμε σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενο νέο προγκρομ απολύσεων   
Κατόπιν όλων αυτών αργά το απόγευμα, επικοινώνησε μαζί μου ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος. Μου μετέφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ψυχάρη ο οποίος διαβεβαίωσε ότι ΔΕΝ τίθεται θέμα κλεισίματος του σταθμού.  
Αργότερα υπήρξε επίσημη ενημέρωση και από τον ίδιο τον κ. Πολίτη ότι τα πράγματα άλλαξαν  και ότι συνεχίζουμε κανονικά.
  • Ως εργαζόμενοι στο ΒΗΜΑ 99,5 ΔΕΝ έχουμε και ΔΕΝ επιθυμούμε να έχουμε καμία ανάμιξη σε επιχειρηματικές ή άλλες επιλογές.
  • Εργαζόμαστε κάτω απο δύσκολες συνθήκες, λόγω απολύσεων συναδέλφων μας στο πρόσφατο παρελθόν, ΚΑΙ καλύπτουμε κενά ώστε να μην επηρεαστεί η εύρυθμη λειτουργία του σταθμού.  
  • Απαιτούμε τήρηση των ΣΣΕ και αγωνιζόμαστε να εντάξουμε σε κανονικό καθεστώς εργασίας του νέους συναδέλφους οι οποίοι έτσι κι αλλιώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. 
Συνάδελφοι ευελπιστούμε η περιπέτεια τούτης της συχνότητας μαζί και των ολίγων εργαζόμενων που έχουμε απομείνει να σταματήσει εδώ. Εξάλλου η διασφάλιση της εργασιακής ηρεμίας συμβάλλει στην καλύτερη απόδοση όλων μας που τόσο έχει ανάγκη ο ΒΗΜΑ 99,5.
Ωστόσο, επειδή η επίθεση κατά των εργασιακών δικαιωμάτων στο χώρο των ΜΜΕ, προοιωνίζεται δυσοίωνα μαντάτα, τα οποία ήδη επηρεάζουν και το ΔΟΛ, ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ. Παρακολουθούμε  τις εξελίξεις και παραμένουμε σε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ.
Ο Εκπρόσωπος των εργαζόμενων του ΒΗΜΑ 99,5
στο Μικτό Συμβουλίο της ΕΣΗΕΑ
Παναγιώτης Δρίβας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου