Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Δελτίο τύπου για συνέντευξη τύπου της Εργασιακής Επιτροπής, 27/10/2011


eeeedol_deltiotypou_271011.odt Download this file
Προς τους συναδέλφους:
Σας κοινοποιώ το Δελτίο τύπου - πρόσκληση της Εργασιακής Επιτροπής για τη συνέντευξη τύπου που διοργανώνεται την Τετάρτη το μεσημέρι σε σχέση με τις απολύσεις του ΔΟΛ, ιδία τις απολύσεις συνδικαλιστών (Χρ.Μαίδης -πρόεδρος της ΕΠΠΗΤ).
Δυστυχώς, όχι μόνο η εταιρεία αρνείται να κάνει οποιαδήποτε χειρονομία καλής θέλησης, όχι μόνο επιμένει ακόμα και στις απολύσεις που είναι παράνομες (με τη λογική ότι "τί με νοιάζει, θα βγούν παράνομες σε δύο χρόνια και τότε ας πληρώσω"), αλλά επιπλέον προχώρησε μόλις προχθές σε νέο κύμα απολύσεων από το Βήμα, τα Νέα, ακόμα και στη Χρ.Λαδά.
Το ακριβές μέγεθος δεν το ξέρω (6, 7, 8 -?- άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους σε αυτό το κύμα).
Συνάδελφοι,
Είχα σκοπό να επανεκτιμήσω το χαρακτηρισμό που είχα κάνει στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν είχαν αρχίσει οι απολύσεις σε εμάς και όταν έγραφα επειγόντος ότι "η σφαγή άρχισε", καθώς όπως ξέρετε μου είχε δοθεί προηγουμένως η εικόνα μαζικών απολύσεων της τάξης των 60-70 ανθρώπων σε δύο μήνες (ενώ έγιναν στην πράξη οι μισές).
Αλλά ήθελα να τελειώσει ο μήνας για να έχω την πρακτική επιβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις, ούτε στους "διοικητικούς", όπως μας διαβεβαίωσε τελικά και προφορικά η διοίκηση. [Αν και μην ξεχνάμε ότι τη Δευτέρα θα είναι ακόμα Οκτώβρης].
Ωστόσο, την ώρα που προετοιμάζαμε τη συνέντευξη τύπου, είδαμε τις απολύσεις να πολλαπλασιάζονται -έστω και αν τυπικά δεν είναι του ΔΟΛ. Πράγματι, όπως έχουν εδώ και χρόνια κάνει οι εργοδότες (και ο δικός μας), συνάδελφοί μας δουλεύουν ακόμα και στα ίδια γραφεία, αλλά εξαρτώνται τυπικά από δήθεν "εξωτερικό" εργολάβο, στην περίπτωσή μας τη Multimedia (που είναι βέβαια μια άλλη ταμπέλα για τον ίδιο εργοδότη).
Έτσι η συναδέλφισσα που απολύθηκε προχθές από τη φωτοσύνθεση του Βήματος τυπικά ανήκει στη Multimedia... Φαίνεται ότι το ίδιο συνέβη και στα Νέα και δεν ξέρω και πού αλλού.
Πρέπει ακόμα να προσθέσουμε ότι απολύσεις είχαμε, ακόμα και δημοσιογράφων, και μάλιστα μαζικές (12-14?), σε ένα περιοδικό, το οποίο όμως εδρεύει αλλού (στον Μπόμπολα), αν και επίσης ανήκει κατά το ήμισι στο δικό μας εργοδότη -είναι το TV Ζάπινγκ.
Δεν έχουμε επομένως καμία εικόνα ότι δεν πρόκειται για "σφαγή", ότι "επί τέλους τέλειωσαν οι απολύσεις" ή ότι μπορούμε πλέον να "ησυχάσουμε" και να ασχοληθούμε φυσιολογικά "με την δουλειά μας" -όπως το ζητάει η εργοδοσία.
Η συνέντευξη τύπου της Εργασιακής Επιτροπής είναι επομένως πολύ σημαντική για να εκτεθούν όλα αυτά τα ζητήματα στην κοινωνία, καθώς ενημέρωση χωρίς διαφάνεια για τον εαυτό μας δεν υπάρχει.
Κατά συνέπεια, σας ζητώ:

  • πρώτον να βοηθήσετε για να ειδοποιήσουμε τους συναδέλφους μας στα διάφορα μέσα να έρθουν να "καλύψουν" τη συνέντευξη τύπου και
  • δεύτερον να ενισχύσετε με την παρουσία σας τη συνέντευξη τύπου.

ευχαριστώ
Τάσος Αναστασιάδης
εκπρόσωπος Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ

Η Εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ, μετά τις μαζικές απολύσεις στον Οργανισμό, με αποκορύφωμα την απόλυση του προέδρου της ΕΠΗΤ Χρήστου Μαΐδη, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια σειρά κινητοποιήσεων με αίτημα την επαναπρόσληψή τους.
Ως πρώτη μορφή αγώνα αποφασίσαμε να γνωστοποιήσουμε και να ενημερώσουμε για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο ΔΟΛ, αντίθετα με το κλίμα ηρεμίας που επιχειρούν να «περάσουν» τα στελέχη σε εργαζόμενους και κοινή γνώμη.
Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ καλεί όλους τους συναδέλφους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς στα ΜΜΕ σε Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 2.30 μμ στο κτήριο του Οργανισμού στην Οδό Μιχαλακοπούλου.
Παράλληλα, καλεί τα Σωματεία στον Τύπο να κηρύξουν τρίωρη στάση εργασίας από τις 2 έως τις 5 το απόγευμα ώστε να διευκολύνει την παρουσία των συναδέλφων.


Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου